Ajankohtaista

Tutkimus keskivaikean tai vaikean atooppisen ihottuman
hoitoon tarkoitetusta lääkkeestä

Haemme osallistujia kansainväliseen kliiniseen lääketutkimukseen, jossa arvioidaan tutkimuslääkkeen (rokatinlimabi) tehoa ja siedettävyyttä henkilöillä, joilla on keskivaikea tai vaikea atooppinen ihottuma.

Saatat soveltua tutkimukseen, jos

 – olet aikuinen (> 18 vuotta)

 – sinulla on vähintään 12 kuukautta sitten diagnosoitu keskivaikea tai vaikea atooppinen ihottuma

 – nykyinen hoitosi ei pidä atooppisen ihottumasi oireita riittävän hyvin hallinnassa, ts. etsimme henkilöitä, jotka hyötyvät vain vähän nykyisistä hoidoista

 

Tutkimuskeskusten yhteystiedot

SC-FI-AMG451-00005/02-2023

Oulu:

Anu Nuojua
puh. 040 676 4576

Jaana Vainionpää
Puh. 040 676 4580

 

 

Tutkimukseen osallistuminen

Tutkimus kestää noin 10 kuukautta ja sen aikana käydään tutkimuskäynnillä keskimäärin 11 kertaa.

Ennen tutkimuksen alkua sovitaan seulontakäynti, jossa tutkimuslääkäri varmistaa, että täytät tutkimukseen osallistumisen kriteerit. Tämän jälkeen varataan ensimmäinen tutkimuskäynti lääkehoidon aloittamista varten, mikäli sovellut tutkimukseen. Huomaathan, että tutkimukseen osallistumisen aikana tiettyjen, mahdollisesti nyt käyttämiesi, atooppisen ihottuman hoitojen tai lääkkeiden (esim. biologiset tai systeemiset kohdennetut hoidot) käyttöä on rajoitettu. Tutkimuksen osallistujat jaetaan satunnaisesti kahteen ryhmään: 3/4 osallistujista saa tutkittavaa lääkettä ja 1/4 osallistujista lumelääkettä. Lumelääke näyttää samalta kuin tutkittava lääke, mutta ei sisällä vaikuttavia aineita. Lääke annetaan neljän viikon välein pistoksena ihon alle (poikkeuksena toinen annos, joka annetaan jo kahden viikon kuluttua ensimmäisestä lääkeannoksesta).

Ilmoittautuminen

Jos olet kiinnostunut tutkimukseen osallistumisesta ja täytät yllä mainitut kriteerit, voit ottaa yhteyttä listalla olevaan tutkimuskeskukseen asuinpaikkasi mukaan.

Lisätietoa tutkimuksesta

Tutkimus on kansainvälinen ja siihen odotetaan osallistuvan noin 680 tutkittavaa 21 maassa. Suomessa on 4 tutkimuskeskusta seuraavissa kaupungeissa: Helsinki, Turku, Tampere ja Oulu.

Tämän kliinisen tutkimuksen tavoitteena on pyrkiä parantamaan keskivaikean tai vaikean atooppisen ihottuman hoitoa aikuisilla.

Ota meihin yhteyttä